stomen

Zomerfruit met schuimige wijnsaus

Receptinformatie

Nagerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Doe de ingredienten voor de saus in een kom en klop alles goed los. Zet de kom in een pan met heet water en verwarm de massa (au-bain-marie) al kloppend met een garde tot de massa mooi gebonden is. Of bereid de wijnsaus in de magnetron. Roer de eidooiers en het ei in een royale maatkan goed uit met de suiker en voeg al roerend de witte wijn toe. Zet de maatkan in de magnetron, onafgedekt, 3-5 minuten, ca 600 watt. Begin na 2 minuten elke 15 seconden met de garde goed te kloppen tot de massa als een dik lint van de lepel loopt. Breng voor de vruchten de crème de cassis (grand marnier, cointreau) en de sinaasappelsap bijna aan de kook (niet laten koken). Maak de aalbessen schoon en laat deze even zacht worden in het hete vocht. Zorg ervoor dat de bessen niet kapot gaan. Neem ze uit het vocht en laat ze uitlekken. Maak de overige gekozen vruchten schoon. Verdeel de vruchten over 4 bordjes of schaaltjes en schenk de (lauw)warme wijnsaus er iets over en naast. Garneer met een blaadje munt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge