stomen

Zoetzuur varkensvlees met bleekselderij en ananas

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Snijd de schnitzels in smalle reepjes van 3-4 cm lengte.
Snijd de bleekselderij in schuine stukken, knip het selderijgroen fijn.
Snijd de paprika in vierkante stukjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10-12 minuten, giet het kookwater af en houd de rijst warm in de kookpan.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie er in. Roerbak de uiensnippers 1 minuut. Schep de schnitzelreepjes er in en roerbak ze goudbruin en gaar in 3-4 minuten. Voeg de bleekselderij en paprika toe en roerbak 3 minuten. Schep de stukjes ananas erbij, roer het ananasnat, de ketchup en de sukiyakisaus erbij en breng de saus aan de kook. Strooi het bleekselderijgroen er over en serveer het gerecht direct, met de gare rijst.