stomen

Zoetzuur van varkensvlees met tomaten en ananas met mie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.
Snijd de prei in dunne schuine ‘ringen’.
Snijd de tomaten in zessen of achten.
Snijd de ananasringen of schijven in stukjes.

Bereiding:
Leg de mie of noedels in een kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de mie of noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie of noedels in een vergiet uitlekken.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de beide oliesoorten langs de rand in de wok. Roerbak de reepjes varkensvlees op hoog vuur snel goudbruin. Schep de uipartjes en het wit van de prei erbij en roerbak 3 minuten. Voeg het groen van de prei, de tomaten en de ananas toe, roer de woksaus erdoor en warm het gerecht op hoog vuur goed door. Schep op het laatst de taugé erbij.

Verdeel de mie of noedels over twee borden, schep de roerbaksaus er op.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!