stomen

Zoetzuur van fricandeau, sperziebonen en ananas met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer het uitje, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
Haal de sperziebonen af en halveer ze diagonaal.
Snijd de fricandeau in reepjes.
Laat de ananas uit lekken, vang het vocht op.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het uitje 2-3 minuten. Schep het pepertje en de fricandeau erbij en roerbak 3 minuten.

Roer een papje van maïzena, ananasnat, ketchup, suiker en ketjap en roer dit bij het vlees in de wok. Breng het sausje aan de kook. Schep de sperziebonen en ananasstukjes erbij en laat het gerecht, onder af en toe omscheppen, 10 minuten stoven, zodat de sperziebonen gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en citroensap.

Serveer de rijst apart erbij.