stomen

Zoetzure soep met spruitjes en kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de spruitjes in vieren.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Pers de limoenen uit.
Snijd koriander blad en stelen, ieder apart, fijn.

Bereiding:
Leg de kipfilets in een kookpan, schenk de bouillon (zonder vet en vlees) erop, breng het snel op hoog vuur aan de kook en kook de kipfilet in 15 minuten gaar. Neem de kipfilet dan uit de pan.

Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg rijst, spruitjes, paddestoelen, korianderstelen, oestersaus, vissaus en suiker toe en kook de soep zachtjes 6-8 minuten door.

Pluk de kipfilet los en roer dit met de kip uit de pot bij de soep. Warm de soep nog even door. Roer van het vuur af het limoensap en korianderblad bij de soep. Voeg eventueel naar smaak nog wat vissaus toe.