stomen

Zoetzure koolsalade met shoarma

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd de kool in dunne reepjes.Breng de azijn met de suiker en rozijnen aan de kook en laat circa 3 minuten koken. Halveer de cherrytomaten en de olijven.

Meng in een kom de warme azijn, cherrytomaten, olijven en de witte kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Shoarma

Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Meng de shoarmakruiden en een scheut olie door het vlees. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de shoarma in circa 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Peterselie-knoflooksaus

Pluk en hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Snijd het brood in gelijke stukken. Verdeel de salade, brood en de shoarma over borden. Lepel de saus over de shoarma.