stomen

Zoete courgettecake

Receptinformatie

Gebak
Meer dan 60 min

Rasp de courgettes op de fijne raspplaat. Schep de courgettes om met 2 eetlepels citroensap, laat in een zeef circa 15 minuten intrekken. Meng de bloem met bakpoeder, kaneel, koriander, gemberpoeder en noten. Splits de eieren boven twee kommen. Klop de dooiers luchtig op met ¾ van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop er de geraspte citroenschil door. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Druk het vocht uit de courgettes. Spatel de courgettes door de eidooiers. Spatel daarna beetje voor beetje het bloemmengsel erdoor en als laatste de eiwitten, zonder daarbij de lucht uit het mengsel te roeren. Schep het deeg in de springvorm, strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de koude oven, schakel de temperatuur in op 180ºC en laat de taart in circa 60 minuten gaar en bruin bakken.