Zoete BBQ-spies met avocado-hüttenkäsesalade
Receptinformatie
Week de satéprikkers eerst in een glas water. Snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas in een kom met de appelsap en de witte wijnazijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de varkenshaas in de koelkast circa 10 minuten marineren.
Avocado-hüttenkäsesalade
Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes. Snijd de dille fijn. Meng de avocado’s met de bosuitjes, radijsjes, dille en de hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep op elke cracker drie eetlepels salade en leg er een toefje tuinkers op.
Zoete BBQ-spies
Verwarm de grillpan voor. Schil de appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes ter grootte van de varkenshaas. Pel en snijd de uien in parten. Haal de varkenshaas uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Spies de varkenshaas, appel en rode ui om en om aan de satéprikkers. Smeer de spiesjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de spiesjes in circa 8 minuten rondom gaar.
Serveren
Verdeel de appel-varkenshaasspiesjes en de crackers met avocado-hüttenkäsesalade over borden. Serveer met de resterende salade.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.