stomen

Zoete BBQ-spies met avocado-hüttenkäsesalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Week de satéprikkers eerst in een glas water. Snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas in een kom met de appelsap en de witte wijnazijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de varkenshaas in de koelkast circa 10 minuten marineren.

Avocado-hüttenkäsesalade

Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes. Snijd de dille fijn. Meng de avocado’s met de bosuitjes, radijsjes, dille en de hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep op elke cracker drie eetlepels salade en leg er een toefje tuinkers op.

Zoete BBQ-spies

Verwarm de grillpan voor. Schil de appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes ter grootte van de varkenshaas. Pel en snijd de uien in parten. Haal de varkenshaas uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Spies de varkenshaas, appel en rode ui om en om aan de satéprikkers. Smeer de spiesjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de spiesjes in circa 8 minuten rondom gaar.

Serveren

Verdeel de appel-varkenshaasspiesjes en de crackers met avocado-hüttenkäsesalade over borden. Serveer met de resterende salade.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge