stomen

Zelfgemaakte pizza met kaas en spinaziesalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:

Maak twee pizzabodems: leg voor één bodem het deeg voor 2 broodbolletjes op elkaar, kneed het dooreen en rol het uit tot een dunne, min of meer ronde lap. Leg de beide deeglappen op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk ze elk met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met Deense mozzarella en het sesamzaadje uit de broodjesverpakking. Schuif de bodems in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en gaar in 15 minuten.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Schud ze op een dubbellaagje keukenpapier.

Zoek de spinazie uit. Pluk de druiven. Meng spinazie, druiven en pijnboompitten.

Klop een dressing van 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie en meng deze kort voor het serveren door de spinaziesalade.

Verdeel aan tafel de spinaziesalade over de warme, versgebakken, pizzabodems en schaaf er rijkelijk kaas boven af.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge