stomen

Zandtaartjes met kers-trostomaatjes

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Zeef de bloem in een kom. Snijd de boter in blokjes en doe die bij de bloem. Voeg 5 el water toe en kneed het mengsel tot een deeg. Laat het deeg gewikkeld in vershoudfolie 30 minuten rusten op een koele plaats.

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Was de tomaatjes, dep ze droog en halveer ze.

Verwijder indien nodig de steelaanzetten.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd er 4 rondjes uit van ca. 15 cm doorsnee. Bestrijk elk deegrondje met 1 el pesto en laat daarbij een rand van 2 cm vrij. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel die over het deeg. Leg er tot slot de tomaatjes op, vouw de randen omhoog zodat er een golvende vorm ontstaat. Plaats de taartjes op een licht ingevet bakblik, bestrijk de randen met de eidooier en laat de taartjes in 15-20 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.