stomen

Zalmschotel met witlof en bacon

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Haal de witlofblaadjes los.
Snijd de salieblaadjes in reepjes.
Snijd de zalmfilets in repen van 2-3 cm breedte.

Bereiding:
Leg de baconplakjes tussen stukjes keukenpapier op een bord. Zet het bord in de magnetron en schakel deze 4 minuten in op volvermogen.

Schep de uienreepjes met de boter in een magnetronschaal, schakel de magnetron 2 minuten in op volvermogen, schep de uien in de boter een keertje om. Schep de aardappelplakjes erbij, dek de schaal af en schakel 10 minuten in op volvermogen.

Meng de witlofblaadjes, bacon en salie, schep het op de aardappeltjes, leg de zalmstukjes ertussen. Strooi er wat zout en peper over. Meng de room met het citroensap en druppel dit over het gerecht. Dek de schaal af en schakel 10 minuten in op 500 Watt (driekwart vermogen).