stomen

Zalmpakketjes met zuurkool en aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 225°C.
Laat de roomboter zacht worden.
Halveer de rauwe zalmfilet overlangs.
Snijd de korstjes van de plakjes ontbijtkoek en verkruimel ze.
Laat de honing al roerend in de wijn oplossen.
Knip 4 vierkante stukken bakpapier af, leg ze per twee op elkaar. Vet het midden van het bovenste laag bakpapier dik in met boter.

Bereiding:
Leg de aardappels ongeschild in een kookpan, schenk er 3 dl water bij, breng dit snel aan de kook en kook de aardappels gaar in 15-18 minuten.

Haal de zuurkool los en verdeel deze over de beide stukken bakpapier. Leg op elk een gerookte zalmfilet en maal er wat witte peper over. Verdeel de ontbijtkoekkruimels er over en leg de rauwe zalmfilet er op. Maal er wat zout en witte peper over. Lepel over elk ‘stapeltje’ de helft van de honingwijn. Vouw de pakketjes dicht (of neem het papier naar boven toe samen en bind er een stukje keukentouw om). Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. Serveer de pakketjes met de aardappeltjes