stomen

Zalmpakketjes met cantharellen en romige aardappelpuree

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 175°C. Knip 4 vierkante stukken bakpapier af. Leg ze per twee op elkaar. Kwast het middenstuk van 15 bij 15 cm in met wat olie.

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snijd de prei en bleekselderijstelen in 5 cm lange dunne reepjes.
Halveer het uitje, snijd de helften in dunne partjes, duw de laagjes los.
Borstel de cantharellen schoon en snijd ze eventueel wat kleiner.
Boen de citroen schoon, rasp 1/2 eetlepel schil af.
Schil de aardappels.

Bereiding:
Kwast de zalmfilets in met de teriyakimarinade en bestrooi ze met zout en peper.

Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg 1 eetlepel zout toe. Doe de groente in het water en kook ze 3 minuten (blancheren). Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de groente over de beide stukken bakpapier. Leg op elk een zalmfilet.

Verhit de olie in een kleine wok en roerbak de ui en paddestoelen 5 minuten, tot de paddestoelen vocht los laten. Laat dit verdampen. Maal er wat peper over en schep de citroenrasp erdoor. Verdeel dit over de zalmfilets. Neem het bakpapier boven de visfilets samen en vouw de naad twee keer om. Strijk de zijkanten vlak en vouw deze ook twee keer naar boven toe om.

Leg de pakketjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de zalmfilets in 20 minuten gaar.

Kook intussen in 3 dl water de aardappels gaar. Giet ze af, stamp ze tot puree en roer de crème fraîche erdoor.