Zalmkedgeree
Receptinformatie
Zalmfilet
Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar. Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon.
Eieren
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren. Snijd de eieren in parten.
Zalmkedgeree
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen. Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten.
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Scheur de zalm in stukjes. Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de zalmkedgeree over borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.