stomen

Zalmkedgeree

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Zalmfilet

Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar. Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon.

Eieren

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren. Snijd de eieren in parten.

Zalmkedgeree

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen. Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten. 

Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Scheur de zalm in stukjes. Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de zalmkedgeree over borden.