stomen

Zalm-courgettespiesjes met pastasalade

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Giet de cannellinibonen af en spoel ze schoon. Halveer de citroen.

Meng in een grote kom de pasta, ui, zongedroogde tomaten, cannellinibonen, het sap van de citroen, Parmezaanse kaas, rucola en een scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zalm-courgettespiesjes

Verwarm een grillpan. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte in plakken. Bestrijk de plakken courgette met olie en gril om en om in circa 3 minuten gaar. Rol de plakken gegrilde courgette op. Snijd de gerookte zalm in dikke repen en vouw de repen dubbel.

Rijg om en om de gerookte zalm en de rolletjes gegrilde courgette aan de satéprikkers. Ongeveer 3 plakjes zalm en 3 rolletjes courgette per satéprikker. Herhaal tot de ingrediënten op zijn.

Serveren

Verdeel de pastasalade over borden en leg er drie zalm-courgettespiesjes op.