stomen

Wrap met puree van aubergine en lamsvlees

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Pers de citroen uit. Kook de aubergine in het kokende water in 20 minuten gaar. Meng 1 eetlepel citroensap met de olie, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel shoarmakruiden en bestrijk de lamsboutplakken hiermee. Verhit een grillpan droog voor. Rooster de lamsboutplakken hierin aan beide kanten 2 minuten. Halveer de aubergine, schep het vruchtvlees eruit en hak het, samen met de feta, fijn. Voeg tahin, knoflook uit de pers, shoarmakruiden en citroensap naar smaak toe. Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin de tortillas warm in 30 seconden aan iedere kant. Beleg het midden van de pannenkoeken of tortillas dik met de auberginepuree, verdeel de lamsboutlapjes en rucola erover en vouw ze dicht: sla de zijkanten over de vulling en rol ze naar boven toe op. Snijd de rollen schuin doormidden. Serveer ze desgewenst uit de hand, in een servetje gerold.