stomen

Worteltjes in pindasaus met tahoe, ei en kroepoek

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Zet de eieren op onder koud water, breng het water snel aan de kook en kook de eieren in 7 minuten net hard. Laat ze schrikken en pel ze.
Snijd de komkommer in dikke plakjes, snijd de plakjes elk in vieren.
Snijd het stuk tahoe in plakken van 1 cm dikte, snijd de plakken in mooie stukjes.

Bereiding:
Meng de worteltjes en aardappel in een magnetronschaal met 3 eetlepels water. Leg het deksel op de schaal en zet de schaal in de magnetron. Schakel de magnetron in op 750 Watt (volvermogen) en laat de worteltjes en aardappels gaar worden in 7-8 minuten. Schep de worteltjes en aardappels halverwege een keer om.

Warm de pindasaus in de magnetron op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de eieren in vieren.

Verdeel de aardappels en wortels over 2 platte borden. Strooi de tahoeblokjes en komkommerstukjes er over. Verdeel de stukjes er over. Strooi de kroepoek er over. Lepel er wat pindasaus over en serveer het zo. Geef de rest van de pindasaus apart er bij. Zet zout en peper op tafel.