stomen

Worteltaart met ham en kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 175°C. Vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 16 bij 20 cm in. Of gebruik per persoon een kleiner ovenschaaltje.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de prei in stukjes van 3-4 cm en snijd deze in de lengte in smalle reepjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Bekleed de bodem van de ovenschaal(tjes) met de lapjes bladerdeeg, druk de naadjes goed op elkaar. Prik met een vork de deegbodem regelmatig in.

Meng in een kom prei, peterselie, wortel, hüttenkäse, ham, kaas en eieren en schep dit op de bladerdeegbodem. Bak de taart(jes) in 25-35 minuten gaar: het mengsel moet snijdbaar worden, maar mag niet te droog worden.