Worteltaart met ham en kaas
Receptinformatie
Voorbereiding:
Warm de oven voor op 175°C. Vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 16 bij 20 cm in. Of gebruik per persoon een kleiner ovenschaaltje.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de prei in stukjes van 3-4 cm en snijd deze in de lengte in smalle reepjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Bereiding:
Bekleed de bodem van de ovenschaal(tjes) met de lapjes bladerdeeg, druk de naadjes goed op elkaar. Prik met een vork de deegbodem regelmatig in.
Meng in een kom prei, peterselie, wortel, hüttenkäse, ham, kaas en eieren en schep dit op de bladerdeegbodem. Bak de taart(jes) in 25-35 minuten gaar: het mengsel moet snijdbaar worden, maar mag niet te droog worden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.