stomen

Wortelsoep met vis en garnalen

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Snipper het uitje. Snijd de prei of de bosuitjes in dunne schuine ringen.

Bereiding:
Verhit in een soeppan de olie, fruit hierin het uitje en het wit van de prei of bosuitjes. Roer het kerriepoeder erdoor en bak het zachtjes 1 minuut. Voeg de winterwortels, aardappels, visfond en kokend water toe en breng de soep al roerend aan de kook. Kook de soep zachtjes 15 minuten met het deksel op de pan.

Neem met een schuimspaan ongeveer de helft van de groente uit de pan. Pureer de rest in de soep met een staafmixer, zodat een gladde soep ontstaat. Breng de soep opnieuw aan de kook.

Roer de stukjes visfilet bij de soep en kook deze in 5 minuten gaar. Roer de achtergehouden gare groente, de garnalen en het groen van de prei of bosuitjes erbij en warm de soep goed door.