stomen

Wortelsalade met citrusfruit en couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Schil de sinaasappels dik, snijd boven de slakom de partjes uit de vliesjes en vang daarbij vrijkomend sap op.
Pers de halve citroen uit.
Snijd de ui in zeer fijne ringen.
Hak de walnoten grof.
Snijd het muntblad fijn.

Bereiding:
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water. Laat het uitlekken en schep het regelmatig om, zodat het snel afkoelt.

Meng in een kom sinaasappelpartjes, uiringen, worteljulienne, noten en rozijnen met de couscous.

Meng het citroensap door de honing-mosterddressing en schep de dressing en de fijngesneden munt luchtig door de salade.