stomen

Witte kool, aardappels en eieren in sambalsaus, met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Zet de eieren op met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.

Snipper de ui. Hak de knoflooktenen fijn.

Snijd de wortelaanzet wigvormig uit de kool. Haal de bladeren los, leg ze op elkaar en snijd ze in min of meer gelijkmatige vierkantjes van 2-3 cm.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie in de wok. Fruit hierin de ui, knoflook en boemboe 5 minuten. Schep de kool en aardappels erbij en roerbak 3 minuten. Roer de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Halveer de eieren, leg ze tussen de kool, dek de wok af en stoof de kool in 15 minuten gaar op laag vuur.

Verdeel de halve eieren over twee borden, serveer het groentegerecht en de rijst erbij.