stomen

Witte asperges en zalm, tong en garnalen in vanillesaus met aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor tot 150°C. Zet 2 platte borden in de oven.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf 3 cm onder de kop. Snijd het onderste stukje van de stelen.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 1/4 liter water, breng het water snel aan de kook, voeg naar smaak wat zout toe en kook de aardappels verder gaar in 15 minuten.

Leg de asperges in een ruime pan, schenk het kokende water er op en kook de asperges gaar in 15 minuten.

Snijd het vanillestokje open, leg het in een hapjespan, voeg de fond toe, dek de pan af en breng de fond aan de kook. Laat de fond 10 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje.

Leg de zalmfilets en tongfilets in de bouillon en pocheer ze, zonder dat de fond echt kookt, in 5-6 minuten nét gaar, voeg na 3 minuten de garnalen toe.

Klop intussen het sauspoeder voor Hollandaisesaus met de witte vermout en 1 dl water tot een glad papje.

Neem de asperges uit de kookpan en verdeel ze over de twee warme borden. Schik de aardappels aan één kant. Neem de visfilets en garnalen met een schuimspaan uit de fond en leg ze aan de andere kant van de asperges.

Schenk de fond, al kloppend, door een zeef bij het sauspapje en breng het papje al roerend tot tegen de kook aan, zodat een gebonden saus ontstaat. Schep wat saus over de asperges en vis. Serveer de rest van de saus apart er bij.