stomen

Witloftaartje met kruidenroomkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een quichevorm of taartvorm van 18-20 cm in.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de witlofstruikjes overlangs in vieren.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Knip de bieslooksprieten in smalle ringetjes.

Bereiding:
Leg de witlofstruikjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg het citroensap en eventueel 1 theelepel zout toe en kook de witlof 2 minuten. Laat ze uitlekken.

Bekleed de taartvorm met de lapjes croissantdeeg, druk de naadjes goed op elkaar. Prik de bodem regelmatig in met een vork.

Schik de witlofstruikjes kransgewijs in de taartvorm.

Klop de eieren los met de room, de roomkaas en de kruiden en schenk dit uit over de struikjes.

Bak de taart in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.