stomen

Witlofstruikjes met een verrassing

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Haal de buitenste bladeren van de witlofstruikjes en leg ze naast elkaar (elkaar iets overlappend) op het werkvlak. Schep de aardappelpuree in een spuitzak met gladde mond en spuit op het eerste witlofblaadje. Leg de tongfilet hierop en bestrooi vervolgens met zout en peper. Spuit hierop weer een laagje puree en vouw de witlofblaadjes rondom zodat er weer een struikje ontstaat. Bindt elk struikje behoedzaam dicht met keukentouw. Giet de bouillon met de witte wijn in een braadslee en leg de struikjes erin. Bedek het braadsleetje met aluminiumfolie en zet circa 20 minuten in een oven van 180ºC. Giet vervolgens wat van het kookvocht over in een steelpannetje en roer de tomatenpuree en de crème fraîche erdoor. Laat dit iets inkoken en breng op smaak met zout en peper. Giet wat saus op een voorverwarmd bord en schik 2 struikjes in het midden. Serveer direct.