Witlofstamp met appel en spekjes
Receptinformatie
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk tot een stevige puree. Breng de aardappelpuree op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Bak de spekreepjes in de hete boter knapperig en goudbruin. Maak intussen de prei schoon en snijdt deze in ringen. Maak het witlof schoon en snijdt deze in ringen. Schil de appelen en snijdt ze in stukjes. Neem de spekjes uit de pan en fruit in het spekvet de prei, witlof en appel. Voeg de honing of gembersiroop toe en laat de prei, witlof en appel enigszins karameliseren. Schep de prei, witlof en appel door de aardappelpuree en roer de crème fraîche erdoor. Warm de spekjes nog even door en serveer deze over de stamppot.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.