stomen

Witlofsoep

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Pel en snipper de ui. Maak het witlof schoon, was de struikjes en snijdt ze in reepjes. Houdt 2 eetlepels gesneden witlof achter voor de garnering. Smelt de boter en bak hierin de spekreepjes goudbruin. Voeg de ui en mosterd toe, roer goed en bak de ui glazig. Doe het witlof erbij. Bak het witlof al roerende 1-2 minuten. Blus met de witte wijn (of een scheut bouillon), roer alles door en schenk de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep, afgedekt, circa 8 minuten zachtjes koken. Warm de soep nog even goed door. Schenk de room erbij en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep er vlak voor het serveren de kaas door en garneer met de achtergehouden reepjes witlof en fijngeknipte bieslook.