Witlofschoteltje met gerookte ham en brie
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal dik in.
Breng in een waterkoker 1liter water aan de kook.
Snijd de brie in 6 plakjes.
Halveer de witlofstruikjes overlangs, snijd de wigvormige wortelaanzet weg.
Bereiding:
Leg de witlofstruikjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het opnieuw aan de kook. Kook de witlofstruikjes 5 minuten. Stort ze in een vergiet en laat ze wat afkoelen.
Bestrijk de plakjes Coburgerham dun met mosterd en dik met honing. Leg op elk een half lofstruikje en wikkel de ham er om.
Schep de rest van de mosterd door de puree en schep de puree in de ovenschaal. Leg de rolletjes erop en leg op elk rolletje een plakje brie. Dek de schaal af (met een passend deksel of met een enkel stukje aluminiumfolie (glimkant naar binnen)) en zet de schaal 15 minuten in de oven. Verwijder na 10 minuten het deksel of het aluminiumfolie.
Geef er voor de liefhebbers nog wat mosterd bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.