stomen

Witlofrisotto met paprika

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Verhit de olie in een royale braadpan met dikke bodem en bak de ui en knoflook glazig. Maak het witlof schoon, verwijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd de struikjes in de lengte in lange repen. Houdt een struikje achter voor de garnering. Voeg het witlof toe en roerbak deze 3-4 minuten mee. Zorg dat het witlof niet bruin wordt. Neem het witlof uit de pan en laat deze goed uitlekken. Voeg de rijst toe en bak deze goed aan. Los het saffraan- of koenjitpoeder op in de witte wijn en schenk dit wijnmengsel en 4 dl bouillon erbij. Dek de pan af en laat de rijst in circa 20-25 minuten gaar koken. Voeg zodra de rijst kookt steeds iets van de resterende bouillon toe. Roer de laatste 3 minuten de paprika, de geraspte kaas en de witlof door de rijst. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Garneer met het achtergehouden in de lengte in vieren of zessen gesneden struikje witlof en eventueel wat achtergehouden rode paprika.