stomen

Witlofquiche met spekjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

1. Verwarm de oven voor op 200?C. Verwijder de uiteinden en de lelijke buitenste blaadjes van de stronkjes witlof en halveer de witlof in de lengte. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pers het teentje knoflook.

2. Kook de stronkjes witlof ca. 8 minuten in een pan met ruim kokend water beetgaar en laat de witlof in een zeef uitlekken en afkoelen.

3. Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met de plakken deeg. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes met sjalotjes en knoflook ca. 3 minuten.

4. Roer in een kom de eieren met slagroom, kaas, zout en peper door elkaar, schep de spekjes met sjalotjes erdoor. Verdeel het paneermeel en de uitgelekte stronkjes witlof over de taartbodem en schenk het eimengsel over de witlof.

5. Bak de witlofquiche in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.