stomen

Witloflasagne

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
30-40 min

Halveer de struikjes witlof in de lengte en blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met citroensap en zout. Haal ze eruit en verwijder de harde kernen. Los het bouillonblokje op in de iets verwarmde crème fraîche met de melk en roer de bakgember erdoor.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een ingevette ovenschaal en besmeer deze met de gembercrème. Verdeel hierover een laag witlofstruikjes met de bolle kant naar boven en bestrooi het geheel met de ham, fijngesneden peterselie en Emmentaler. Herhaal dit proces nogmaals en sluit af met lasagnebladen. Besmeer deze rijkelijk met de gembercrème. Bestrooi tenslotte met Emmentaler en Parmezaan en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!