stomen

Witlofkoek met ham en eieren

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ronde hoge ovenschaal van 22-24 cm doorsnee dik in met boter.

Halveer de struikjes witlof.

Bereiden:
Verhit de olie in een braad of koekenpan, leg de witlof struikjes erin, strooi de poedersuiker erover en bak de witlof, onder af en toe keren, 4 minuten. Leg ze, straalsgewijs, in de deegvorm, laat de punten naar buiten wijzen. Strooi de reepjes ham er omheen.

Klop de eieren los. Zeef de bloem in een kom en roer vanuit het midden de eieren erbij. Voeg in delen de melk toe en roer er een glad beslag van. Klop de geraspte kaas erdoor en voeg naar smaak zout, peper en wat nootmuskaat toe. Schenk het beslag over de witlof in de schaal.

Zet de schaal middenin de voorverwarmde oven en bak de koek in 30 minuten gaar en goudbruin.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge