stomen

Witlof uit de oven met aardappels en krokante kip

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 250°C. Vet een ovenschaal in.
Kook de aardappels in de schil in weinig water 10 minuten voor. Laat ze afkoelen en halveer ze overlangs.
Snijd de witlofstruikjes overlangs in vieren.

Bereiding:
Bestrijk de kipfilets rondom met jam, leg op elk een laurierblaadje en wikkel ze in de plakjes ontbijtspek, zo dat geen kipfilet meer zichtbaar is.

Leg de witlofstruikjes en halve aardappels in de ovenschaal. Schep ze om met de olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en schenk de witte wijn erover. Leg de verpakte kipfilets op de groente en aardappels. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden. Neem de schaal na 15 minuten uit de oven. Neem de verpakte kipfilets er even af en schep aardappels en witlof een keer om. Leg de verpakte kipfilet weer terug en schuif de ovenschaal terug in de oven.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge