stomen

Witlof op zijn Frans

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Maak de struikjes witlof schoon en snijd een kegeltje uit de onderkant. Leg de struikjes in een platte pan met passende bodem naast elkaar en giet de bouillon erop. Laat ze op een laag vuur gaarstoven in ongeveer 10 minuten.

Snipper intussen de lente-uitjes fijn, neem ook minstens 10 cm van het groen of knip de bieslook fijn.

Snijd de ham in piepkleine blokjes.

Meng de rode wijnazijn, de rode wijn, de olijfolie en het gembersap door elkaar met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Haal de struikjes witlof uit het kookvocht en laat ze uitlekken.

Leg ze in een passende schaal, giet de vinaigrette erover en bestrooi rijkelijk met de uitjes of bieslook en de ham.

Laat afgedekt een uurtje staan.

Serveer koud als voorgerecht met stokbrood.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!