stomen

Witlof met Orval en Doruvael

Receptinformatie

30-40 min

Snijd de witlof in de lengte in twee stukken, verwijder het hart. Leg de halve witlofstronken in een ovenschaal en bestrooi met grove peper en zout. Voeg het flesje Orval in zijn geheel toe, inclusief de gist (niet bang voor zijn, biergist is gezond!) . Zet in de oven, ongeveer 20 minuten op 160 graden. Giet daarna ongeveer de helft van het vocht af en zet dit in een pannetje op het fornuis. Leg op de stronkjes witlof de Nederlandse Port Salut kaas. Zet vervolgens nog 10 minuten in de oven. Monteer ondertussen het kookvocht (bier en vocht uit de witlof) met een klont boter tot een mooie saus, voeg peper en zout naar smaak toe. Dien de witlof op, lekker met aardappel(pastinaak)puree. Amandelen (even roosteren in de pan) over de witlof strooien maakt het helemaal af.