Witlof met Orval en Doruvael
Receptinformatie
Snijd de witlof in de lengte in twee stukken, verwijder het hart. Leg de halve witlofstronken in een ovenschaal en bestrooi met grove peper en zout. Voeg het flesje Orval in zijn geheel toe, inclusief de gist (niet bang voor zijn, biergist is gezond!) . Zet in de oven, ongeveer 20 minuten op 160 graden. Giet daarna ongeveer de helft van het vocht af en zet dit in een pannetje op het fornuis. Leg op de stronkjes witlof de Nederlandse Port Salut kaas. Zet vervolgens nog 10 minuten in de oven. Monteer ondertussen het kookvocht (bier en vocht uit de witlof) met een klont boter tot een mooie saus, voeg peper en zout naar smaak toe. Dien de witlof op, lekker met aardappel(pastinaak)puree. Amandelen (even roosteren in de pan) over de witlof strooien maakt het helemaal af.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.