stomen

Witlof met kerriegehakt, abrikozen en notenrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd het witlof in 1/2 cm brede reepjes.
Stroop de blaadjes tijm af.
Snijd de abrikozen in reepjes.

Bereiding:
Strooi de notenrijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de notenrijst uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Verkruimel het gehakt er in en roerbak het op hoog vuur, zonder extra vet of olie, rul en bruin. Voeg de uisnippers toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit, voeg naar smaak zout en peper en het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg het witlof, tijm en abrikozen toe en roerbak weer 2 minuten.

Serveer de notenrijst er bij.