stomen

Witlof met eieren, gerookte zalm en mosterdsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 6 dl water aan de kook.
Snijd de witlofstruikjes overlangs in vieren. Laat de stengelaanzet zitten.
Prik de eieren in.
Snijd de gerookte zalm in repen.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 3 dl water op en kook de aardappels verder gaar in 15 minuten.

Leg de witlofstruikjes in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en kook de witlofstruikjes in 15 minuten gaar.

Zet de eieren onder water op, breng het water snel aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk of water en roer de mosterd erdoor.

Schik op elk bord wat stukjes witlof. Leg de halve eieren er langs, leg de zalmreepjes over de witlof. Schep de aardappeltjes er boven. Lepel wat saus over witlof en zalm, geef de rest apart erbij.