stomen

Witlof in zoetzuur

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Snij een stukje van de onderkant van de witlof af en snij de stronken dan in de lengte doormidden en snij dan de harde binnenkern eruit en gooi deze weg. Snij dan dunne repen in de lengterichting en daarna in de breedte snijden tot snippers, zo groot als wanneer je een ui in snippers snijdt. Doe de snippers lof dan in een ruime schaal en overgiet de lof met witte azijn totdat het geheel onder staat. Voeg nu een flinke hoeveelheid suiker toe, ongeveer 2-3 kopjes. Het geheel mengen en afgedekt in de koeling plaatsen en tenminste 4 uur laten staan. Tussendoor alles een keer omscheppen, de suiker lost zo op. Dan de schaal uit de koeling nemen en overgooien in een vergiet en 15min uit laten lekken. Vervolgens de witlof verdelen op een bord en er zachtgekookte ei overheen snijden. Wat toefjes mayonaise over de ei heen en wat paprikapoeder er over strooien. Gepofte of gekookte aardappelen erbij serveren en een stuk vis naar keuze.