stomen

Winterse salade

Receptinformatie

Salade
Hoofdgerecht
20-30 min

Cranberrysaus

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

Breng in een pan de cranberries, suiker en het bessensap aan de kook. Kook in circa 20 minuten tot een saus.

Brood en bacon

Snijd het Turks brood in gelijke repen. Bestrijk met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de plakjes bacon en het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Camembert

Snijd de camembert in 8 gelijke puntjes.

Strooi de bloem op een bordje.

Kluts het ei in een kommetje.

Strooi het paneermeel op een bordje.

Wentel de camembert door de bloem, het ei en de paneermeel.

Verhit een ruime scheut olie in een pan en frituur de camembert in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de camembert uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Salade

Was en pluk de eikenbladsla.

Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in gelijke stukken.

Snijd de radijsjes in vieren.

Meng in een grote kom de eikenbladsla, witlof, radijs en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Leg het brood op borden en verdeel de salade en de bacon erover. Leg de camembert erop en lepel de saus eroverheen.