stomen

Wintergroentesoep met meergranenrijst

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schil het stuk knolselderij, snijd het stuk in plakken van 1/3 cm dikte en snijd deze in smalle reepjes.
Halveer de winterwortel overlangs en snijd de helften in dunne plakjes.
Snijd de prei in schuine ringen.
Snijd het blad van selderijgroen en peterselie fijn.

Bereiding:
Schenk de ossenstaartsoep door een zeef in twee kleine kookpannen (bewaar het vlees wat in de zeef achterblijft) en breng de soep aan de kook.

Schep de knolselderij en winterwortel in de ene pan en kook de groente in 15 minuten net gaar.

Strooi de meergranenrijst in de tweede pan en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak intussen in een kleine wok of braadpan de rookspekreepjes zachtjes uit. Schep de preiringen erbij en roerbak ze zachtjes 5 minuten.

Schep de helft van de groente uit de ene pan bij de bouillon met meergranenrijst. Pureer de rest van de groente in de pan en roer de gepureerde soep bij de bouillon met meergranenrijst. Voeg spekjes en prei, bruine bonen met bonenvocht en het vlees uit de soep toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en kook de soep zachtjes 5 minuten door. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer van het vuur af de kruiden bij de soep.