stomen

Waterzooi van vis, peultjes en aardappel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de bosuitjes in schuine ringen.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Haal de peultjes of sugarsnaps af.
Snijd de worteltjes in overlangs in vieren.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Warn de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Breng de visfond en evenveel water aan de kook. Kook hierin de aardappelblokjes, wortelreepjes en bleekselderij gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de peultjes en stukjes vis toe. Temper het vuur. Laat de vis zachtjes gaar worden, roer bijna niet, schep de inhoud af en toe voorzichtig om. Meng op het laatst de bosuitjes, room en peterselie er door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het even rusten, snijd het dan in schuine sneetjes.

Serveer het stokbrood bij de waterzooi.