stomen

Waspeensalade met pistacheyoghurt

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Bereiding waspenen

Schil en snijd de waspenen in dunne plakjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kerriepoeder circa 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de waspenen toe en roer goed door elkaar. Schenk de honing en de azijn erbij, roer goed door elkaar en kook op hoog vuur circa 3 minuten tot de waspenen gaar zijn en het vocht verdampt is. Laat de waspenen in een kom een beetje afkoelen.

Pistacheyoghurt

Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak ze grof en roer ze door de Griekse yoghurt.

Croutons

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Snijd het brood in grove blokjes en bak ze in de koekenpan in circa 6 minuten krokant.

Waspeensalade

Halveer de cherrytomaatjes. Maak de blaadjes van de little gems los en scheur ze in stukken. Pluk en hak de koriander fijn. Spoel de kikkererwten af en meng ze met de cherrytomaatjes, little gem en koriander door de waspenen. Verbrokkel de feta erboven en roer goed door.

Serveren

Verdeel de salade over borden, verdeel de croutons erover en schep er een lepel pistacheyoghurt op.