Waspeensalade met pistacheyoghurt
Receptinformatie
Bereiding waspenen
Schil en snijd de waspenen in dunne plakjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kerriepoeder circa 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de waspenen toe en roer goed door elkaar. Schenk de honing en de azijn erbij, roer goed door elkaar en kook op hoog vuur circa 3 minuten tot de waspenen gaar zijn en het vocht verdampt is. Laat de waspenen in een kom een beetje afkoelen.
Pistacheyoghurt
Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak ze grof en roer ze door de Griekse yoghurt.
Croutons
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Snijd het brood in grove blokjes en bak ze in de koekenpan in circa 6 minuten krokant.
Waspeensalade
Halveer de cherrytomaatjes. Maak de blaadjes van de little gems los en scheur ze in stukken. Pluk en hak de koriander fijn. Spoel de kikkererwten af en meng ze met de cherrytomaatjes, little gem en koriander door de waspenen. Verbrokkel de feta erboven en roer goed door.
Serveren
Verdeel de salade over borden, verdeel de croutons erover en schep er een lepel pistacheyoghurt op.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.