stomen

Warm stokbrood met ijsbergsla, ham en kaas

Receptinformatie

Salade
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill 10 minuten voor. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snijd de augurken in smalle, lange plakjes. Snijd het uitje in flinterdunne ringen en duw ze los.

Bereiding:
Snijd het stokbrood schuin in 4 gelijke stukken. Bedruppel de snijvlakken met olie en leg ze naast elkaar op de bakplaat of het ovenrooster. 
Beleg de onderkanten met beenham en uiringen en verdeel de geraspte kaas er gelijkmatig over.
Schuif de broden 15 cm onder de hete grill en grilleer ze 6 minuten, zodat de kaas smelt en licht kleurt. Neem ze uit de oven.
Leg de geroosterde broodkapjes met de korstkant naar beneden op de belegde broodstukken. Beleg ze met plakken ijsbergsla met tuinkruiden en, dakpansgewijs, plakjes augurk en plakjes tomaat. Strooi er naar smaak wat zout en peper over.