stomen

Vruchtensalade met mangistans en kokosrijstballetjes

Receptinformatie

Rijst
Voorgerecht
10-20 min

Breng de melk in een met koud water omgespoeld steelpannetje aan de kook. Roer de rijst erbij en breng melk en rijst al roerend opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst heel zachtjes, onder regelmatig roeren, gaar, in de tijd zoals aangegeven op de verpakking van de dessertrijst. Roer op het laatst de kokosmelk erbij en verwarm het mengsel nog een paar minuten. Het moet een stijve brij worden. Roer de suiker erbij en laat de rijst afkoelen. Strooi de geraspte kokos op een bord. Vorm van de koude rijst stuitergrote balletjes en rol ze door de geraspte kokos. Zet ze tot gebruik koel weg.

Snijd de dikke schil van de mangistans open (pas op voor vlekken) en neem de partjes uit de schil. Schil de kiwi dun en snijd de vruchten in dikke halve plakjes. Snijd de halve banaan in plakjes. Meng het fruit met het citroensap. Verdeel het fruit en de kokosrijstballetjes over dessertschaaltjes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge