stomen

Vleestomaten gevuld met amandelrijst

Receptinformatie

Rijst
Voorgerecht
20-30 min

Snijd de kapjes van de tomaten en bewaar ze. Hol de tomaten uit met en lepeltje, bestrooi de binnenkant met zout en peper en zet ze omgekeerd op een bord. Verhit de olie of de boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en roer goed zodat alle korrels met vet worden omhuld. Schenk de groentenbouillon erbij (tot ongeveer 1 cm boven de rijst). Kook de rijst, afgedekt, bijna gaar en laat het iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de rijst met de rozijnen, amandelen, 2 eetlepels tomatenpassata of tomatencoulis, tuinkruiden, zout en peper. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal waar ze precies naast elkaar in passen. Vul de tomaten met het rijstmengsel en zet de kapjes er weer op. Schep vulling die over is onder en tussen de tomaten in de schaal. Schenk een scheut groentenbouillon over de vulling. Bak de tomaten in circa 30 minuten gaar.