stomen

Visstoofpotje met bleekselderij en kervel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Snijd de winterwortel in halve plakjes van 3 mm dikte.
Pluk het kervelblad af.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een pan, los het visbouillontablet er in op, voeg de wijn toe en kook het op hoog vuur in tot ¼ liter. Verhit in een pan met dikke bodem de boter. Schep de aardappelblokjes, bleekselderij en wortel in de pan en roerbak het samen 2 minuten. Schenk de ingekookte bouillon erbij en kook aardappels en groente gaar in 12 minuten. Schenk het kookvocht in een kleine steelpan. Schep de visstukjes bij de aardappels en groente in de pan, leg het deksel op de pan en houd de inhoud warm. Roer de room bij het kookvocht en kook het in tot een mooi dikke saus ontstaat. Breng de saus goed op smaak met zout en peper en schep de saus bij het mengsel van vis, groente en aardappels. Warm het gerecht goed door, zodat de vis gaar wordt en schep vlak voor het serveren de kervel er door.