stomen

Visstoof met paprika en doperwtenpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Halveer de paprika, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees fijn.

Stroop de tijmblaadjes af.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bereiding:

Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de doperwten toe, breng het water weer aan de kook en kook aardappels en doperwten samen gaar in de resterende 10 minuten.

Leg de visfilets in de ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bijna alle tijmblaadjes. Verdeel de paprikasnippers over de visfilets en bedruppel elk met 2 eetlepels olijfolie. Dek de schaal af en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Giet de aardappels en doperwten af, vang 2 dl kookwater op. Stamp de aardappels en doperwten tot puree. Roer de room en eventueel wat kookwater erbij. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Serveer de visfilets bij de puree.

Garneer de borden met de rest van de tijmblaadjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!