stomen

Vissoep van venkel met zeekraal en rivierkreeftjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snijd ze klein.
Snijd het groen van de venkel en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Snijd 50 gram mooie venkel in kleine stukjes. Snijd de rest wat grover.
Snijd de prei in ringen.
Snipper de uien.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het water aan de kook en kook de aardappels 15 minuten. Voeg dan de grof gesneden venkel, prei en uien toe, schenk de visfond erbij, voeg naar smaak wat zout en peper toe en breng de soep aan de kook. Kook de groente en aardappels in 10 minuten gaar. Pureer de soep. Schenk de gepureerde soep terug in de pan. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Voeg de mooie stukjes venkel en zeekraal toe en breng de soep aan de kook.

Leg de visfilets met de rivierkreeftjes in een stoommandje. Zet het mandje op de zachtjes kokende soep en stoom de vis gaar in 5-6 minuten. Verdeel de visfilets elk in twee stukken en verdeel ze, met de rivierkreeftjes en peterselie over 2 borden. Schep de hete soep er op. Druppel in elk bord een lepel crème fraîche. Bestrooi de soep met venkelgroen.