stomen

Visschoteltje met tomaten en mozzarella

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Verwijder de graatjes uit de sardientjes.
Pel de ui en knoflook, snijd de ui in grove stukken.
Snijd de vleestomaten in dunne plakken.
Snijd de mozzarella in zo dun mogelijke plakken.

Bereiding:
Hak, met de staafmixer of in een foodprocessor, een puree van de sardientjes, ui en knoflook. Het moet smeuïg zijn, voeg zonodig wat sardientjesolie toe. Breng de puree op smaak met zout, peper en citroensap. Bestrijk de visfilets dik met de puree en leg ze in de ovenschaal.

Verdeel de plakken vleestomaat over de vis. Dek de tomaten af met mozzarella. Schuif de schaal 15 minuten in de oven, zodat de vis gaar wordt en de kaas smelt en licht kleurt.

Kook intussen ook de aardappeltjes gaar: leg ze in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en voeg desgewenst 1 theelepel zout toe. Kook de aardappels gaar in 14 minuten. Serveer ze bij het visgerecht.