stomen

Visschotel met tomaten en koriander, met nieuwe aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovenfunctie van de magnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.
Snijd de uien in dunne plakken.
Snijd de tomaten in dikke plakken.
Snijd de koriandertakjes (blad en stelen) grof.
Snijd het groen van de peterselie fijn.
Halveer de citroen, pers één helft uit.
Boen de aardappels schoon.

Bereiding:
Zet de aardappels ongeschild op met 3 dl water, breng het water aan de kook en kook de aardappels op halfhoog vuur, met het deksel op de pan, gaar in 25 minuten. Giet ze af.

Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap.

Leg de uiringen in de ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets er op. Bestrooi de vis met de helft van koriander en peterselie. Dek de vis af met plakken tomaat. Strooi de rest van de koriander en peterselie erover. Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en witte wijn.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 500 Watt en laat de visschotel in 12 minuten gaar worden.

Serveer de visschotel met de nieuwe aardappels en een partje citroen.