stomen

Visrolletjes met sperziebonen in tomatensaus met aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Haal de sperziebonen af.
Knip de dragonblaadjes fijn.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, voeg 3 dl water toe, dek de pan af en breng het water aan de kook. Kook de aardappels op laag vuur gaar in 25 minuten. Giet ze af.

Leg de sperziebonen in een magnetronschaal, voeg 2 eetlepels water toe, dek de schaal af en schakel de magnetron 4 minuten in op 600Watt. Schep de bonen twee keer om.

Bestrooi de scholfilets met zout en peper en bedruppel ze met wat citroensap.

Laat de tomaatstukjes uitlekken, vang het vocht op. Schep de tomaatstukjes en de dragon door de roomkaas, breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Verdeel de roomkaas in 6 porties en leg op elke filet een portie. Strijk de kaas over de filets uit. Vorm van de sperziebonen 6 bosjes en leg ze op de filets. Rol de filets om de bonen op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de filets in een magnetronschaal. Meng het tomatennat met de sherry en schenk dit over en rond de filets. Dek de schaal af. Schakel de magnetron 6 minuten in op 600 Watt en laat ze 2 minuten nagaren.

Verdeel de visrolletjes over twee borden, leg er een paar aardappeltjes bij. Schenk de stoofsaus van de vis door een zeefje en serveer dit als saus erbij. Garneer de borden eventueel met wat fijngeknipte dragon en leg op elk bord een partje citroen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!